Hoppa till huvudinnehåll

  

 Parkering med laddplats

Information till dig som vill hyra en parkeringsplats med laddmöjlighet för din elbil eller laddhybrid.

Det är inte tillåtet att ladda bilen i ett vanligt vägguttag. Vi följer Elsäkerhetsverkets rekommendationer och laddning i vanligt vägguttag medför en brandrisk.

Viktiga länkar:

Laddplats på väg

Degerforsbyggen strävar efter att det ska vara enkelt för dig som hyresgäst att äga en elbil eller laddhybrid. Vi erbjuder parkeringsplatser med laddningsmöjligheter i våra bostadsområden och arbetar med att utöka antalet platser succesivt.

Finns det ingen laddplats där du bor tveka inte på att höra av dig till oss. Degerforsbyggen vill gärna erbjuda laddplatser till alla som önskar men det finns inte alltid tekniska förutsättningar för det.

Därför uppmanar vi alla våra bostadshyresgäster att kontakta oss innan ni köper elbil eller laddhybrid. Vi kan då utreda om vi har förutsättningarna att erbjuda en laddplats i anslutning till din bostad.

Att hyra parkeringsplats med laddningsmöjlighet

Uthyrningen för parkeringsplats med laddningsmöjlighet fungerar densammas som för en vanlig parkeringsplats, dock endast tillåtet med elfordon och laddhybrider.

Laddningsmöjligheten sker i samarbete med Chargenode som ansvarar för laddningstjänsten. För att kunna ladda din bil krävs det att du har laddat ned chargenodes app eller beställt en RFID-tagg, mer information om detta finns nedan.

Information gällande laddningstjänst

Du som hyr en parkeringsplats med laddningstjänst kommer att betala två avgifter – en grundavgift för parkeringsplatsen och en avgift för den el du använder.

Hyresgäst ansvarar för att godkänna villkoren för laddning via chargenode för att möjliggöra laddning till ditt fordon.

Debitering för elförbrukningen sker via chargenode och elpriset är just nu 2,50 kr/kWh. Degerforsbyggen har rätt till att justera elpriset beroende på kostnadsförändring av elpriset från den senaste justeringen. I detta pris ingår elhandelspris, överföringsavgift, nätavgift, energiskatt och moms. Även transaktionsavgifter från Chargenode kan tillkomma.

Laddeffekten eftersträvas till att vara minst 3,7 kW per laddpunkt i samtliga områden där det erbjuds laddningsmöjlighet.

Som tidigare nämnt erbjuds laddningsmöjligheten i samarbete med Chargenode. För att kunna ladda din el- eller hybridbil krävs det att registrera en användare hos Chargenode där du sedan via deras app kan ladda ditt fordon. För mer information om hur du kommer i gång med din laddning kan du läsa Ladda bilen guide här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ytterligare information från chargenode och hur du går till väga för att ladda din elbil eller laddhybrid hittar du här. Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Den typ av laddare som används inom Degerforsbyggens bestånd är Zaptec Pro, för att se produktblad för Zaptec Pro klicka här Pdf, 623.9 kB, öppnas i nytt fönster., för att läsa användarmanualen klicka här. Pdf, 8 MB, öppnas i nytt fönster.