Hoppa till huvudinnehåll

  

Frågor & Svar

Hur kommer jag igång med tv-tjänsten?

Kollektiva tjänster betyder att dina fibertjänster ingår i ditt boende. Beställ och aktivera enkelt Tv och streaming Start telia.se/aktivera Länk till annan webbplats. redan nu. Fyll i din adress, var noga med att välja rätt lägenhetsnummer. Paketet som ingår är förifyllt.

Här ser du också vad som gäller för just dig och vad som ingår i ditt boende, hur du får din utrustning, inloggningsuppgifter med mera.

Mer information:

Vid aktiveringen står det att du ska välja lägenhetsnummer. Använd objektnumret för din lägenhet. Ditt objektnummer hittar du på din hyresavi och på ditt hyresavtal.

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur du kommer igång.

Efter du har aktiverat dina tv-tjänsten kan du se dem på Mitt Telia. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur du lägger in nya koder i tv-boxen.

Hur påverkas bredband och övriga fibertjänster?

Bredband och övriga fibertjänster i det öppna fibernätet påverkas inte av förändringen för kabel-tv. Du fortsätter att använda tjänsterna som vanligt.

Alla övriga tjänster och erbjudanden i det öppna fibernätet hittar du på zmarket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jag använder bara kabel-tv/tv med ”två hål i väggen”. Hur blir det för mig?

Kabel-tv kommer att stängas ned i ditt boende den 2023-12-31. Om du vill fortsätta titta på tv utan kostnad aktiverar du Tv och streaming Start. Det kan du göra redan nu på telia.se/aktivera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan även kontakta Telias kundtjänst på 020-20 20 70 så hjälper vi dig.

Vilket tv- och streamingpaket ingår i boendet?

Tv och streaming Start ingår i din hyra. Tv och streaming Start (telia.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan närsomhelst utöka ditt tv-utbud, uppköpserbjudanden finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför släcker ni ned kabel-tv som fungerar?

Vi moderniserar tv-tjänsten i våra fastigheter. Den nya tv-tjänsten bygger på fiberteknik och har bättre bildkvalitet och större flexibilitet än tidigare teknik. Du kan titta live och streama ditt tv-innehåll både via tv-boxen och den kostnadsfria streamingappen Telia Play.

Hur får jag min tv-box?

Redan nu kan du aktivera Tv och streaming Start från Telia. Du får tv-utrustningen och instruktionsmanualer när du aktiverat dina tjänster.

I beställningsbekräftelsen framgår hur utrustningen skickas till dig.

Du kan även kontakta oss på 020-20 20 70 så hjälper vi dig.

Hur ser jag om min tv-tjänst är aktiverad?

Det finns två sätt att ta reda på det

  1. Logga in på Mitt Telia  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.med BankID. Titta på översikten Mina abonnemang. Om Telia Tv finns i din lista är din tv-tjänst redan aktiverad.
  2. Sätt på din tv. I menyn går du till ”Om tjänsten”, sedan ”Teknisk information” Där hittar du en sifferkod. Om koden börjar med 11 är din tv-tjänst redan aktiverad.

Vad är Telia Play?

Vår streamingtjänst Telia Play ingår i alla tv- och streamingpaket så att du kan ta med dig ditt tv-utbud i mobilen och surfplattan eller via en Chromecast eller Apple TV. Se ditt tv-innehåll var du vill, när du vill både hemma och i hela EU/EES. Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om hur du kommer igång.

Jag vill ha fler tv-kanaler än vad som ingår, hur gör jag? Vad finns att välja på?

Du beställer enkelt fler tv-kanaler, ytterligare tv- och streamingpaket i samband med att du aktiverar fibertjänsterna på telia.se/aktivera. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där får du erbjudanden anpassade utifrån vad som ingår i ditt kollektiva utbud.

Om du redan har aktiverat tv-tjänsten som ingår i ditt boende går du istället in på Mitt Telia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och beställer fler tv-kanaler, bredband eller ytterligare tv- och streamingpaket.

Du kan även ringa vår kundtjänst på 020-20 20 70 eller besöka någon av våra butiker och återförsäljare. Du hittar alla våra butiker och återförsäljare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om våra bästa erbjudanden för dig som har kollektiva fibertjänster från Telia i ditt boende. Vi har bland annat riktigt bra erbjudanden på uppköp av mer tv och streaming, sport- och filmpaket samt bredband.

Hur kan jag se på tv i hela bostaden?

Det finns två sätt att se tv i flera rum i bostaden:

Hur kopplar jag in tv-utrustningen?

Guider för inkoppling av tv-utrustning:

Jag har redan tv med en annan leverantör, kan jag aktivera Telias tv-tjänst?

Det går bra att ha två olika tv-tjänster via fiber samtidigt. Du kan aktivera den kostnadsfria tv-tjänsten från Telia som ingår i din hyra och samtidigt ha kvar din nuvarande tv-leverantör. Du behöver inte vänta med att aktivera Telias tv-tjänst tills den andra tv-tjänstens bindningstid går ut eller att den avslutas.

Jag har redan tv från Telia, behöver jag göra något?

Har du Telia som tv-leverantör sedan tidigare behöver du inte göra något, du behåller din tv-box och tv-tjänsten läggs om automatiskt till den nya kostnadsfria varianten. Har du fler tv-kanaler än det som ingår behåller du dessa och får ett rabatterat lägre uppköpspris.

Hur kommer jag i kontakt med Telia om jag har frågor?

Vi legitimerar alltid våra kunder i butik, via telefon eller på telia.se.
Om du inte har möjlighet att legitimera dig med bank-id rekommenderar vi att du snarast möjligt beställer en personlig kod. Läs mer på telia.se/id Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även ringa och beställa på 020-20 20 70 och vänta kvar tills samtalet kopplas fram till en agent.