Hoppa till huvudinnehåll

Din lägenhet

Betala hyra

Det är viktigt att hyran betalas i tid, du ska betala hyran i förskott senast den sista vardagen i månaden innan.

Ett enkelt och bekvämt sätt att betala hyran är via e-faktura på internetbanken eller via autogiro vilket innebär att hyran dras direkt från ditt bankkonto. Du kan också få din hyresavi till Kivra eller lägga till oss på E-faktura

 

Du kan även välja att få din hyresavi till din E-mail istället för per post.

Hemförsäkring ger ett bra skydd

Ibland är olyckan framme och då behöver du ha ett bra skydd för din egendom. Degerforsbyggens försäkring täcker bara skador på själva byggnaden - inte dina personliga ägodelar. Därför är en hemförsäkring ett nödvändigt skydd för dig och ditt hem. En hemförsäkring täcker delar av dina kostnader om du råkar ut för exempelvis:

  • Stöld, inbrott och skadegörelse
  • Brand eller explosion
  • Skador på hushållsmaskiner
  • Översvämningar

Du måste dock själv stå för en del av kostnader vid en skada genom att betala självrisken.

Hemförsäkring gäller oftast om du blir bestulen men kravet är att du har sett till dina ägodelar ordentligt. Därför är det viktigt att du håller bostaden ordentligt låst och inte förvarar stöldbegärlig egendom i källare, på vind eller i bilen.

Prata med ditt försäkringsbolag om olika typer av försäkring, vad de täcker och annat du behöver veta.

OBS. Du måste ha en gällande hemförsäkring när du är hyresgäst hos oss!

Förråd

Till varje lägenhet hör ett förråd, förrådet är oftast märkt med samma nummer som din lägenhet. Att inskaffa hänglås ansvarar du själv som hyresgäst över. De förråd som är utrustade med låscylinder har samma nyckel som lägenheten.

Vid flytt ska du tänka på att städa ur förrådet och inte lämna något hänglås kvar.

Tänk på att aldrig förvara brandfarliga material eller vätskor i förrådet. Det råder rökförbud i källar- och vindsutrymmen.

Bredband

Degerfors

Alla våra fastigheter i Degerfors är idag anslutna med fiberoptik till ett öppet stadsnät. Det innbär att ni som hyresgäst kan ansluta er till valfri leverantör av bredband, telefoni och digital-TV.

Logga in på zmarket.se för att välja leverantör.

 


Svartå och Åtorp

Det finns bredbandsuttag installerat i samtliga lägenheter. Du kan välja fritt bland en rad leverantörer av bredband, telefoni och digital-TV. Logga in på www.bredbandswebben.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller via Telia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..