Hoppa till huvudinnehåll

När du flyttar in

Inflyttningsdagen

Inflyttning gäller från och med klockan 12:00 den dag som anges i kontraktet. Om dagen infaller på en lördag eller helgdag så gäller kontraktet från kl 12:00 första vardagen i månaden.

Nycklar

Vid flytt får du ett antal nycklar till lägenheten, tvättstugan och förråd, dessa utlämnas på Degerforsbyggens kontor i vår kundservice. Om du behöver extra nycklar kontaktar du kundtjänst så beställer vi dessa men du får själv betala kostnaden.

Ändra adress

Du ska göra en flyttanmälan till skatteverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få en korrekt folkbokföringsadress. Detta gäller samtliga familjemedlemmar som skall bo på samma adress. Det är en gratis tjänst som du enkelt och snabbt fyller i med e-tjänsten. Gör din anmälan innan du flyttar eller minst en vecka innan du flyttar, då gäller din nya adress från den dagen du flyttar. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och många företag. Ifall du vill ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnummret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan alltid hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Flytta el och telefon

När du flyttar måste du teckna ett elabonnemang på den nya adressen. Degerforsbyggen förmedlar din anmälan till nätägaren.

Du måste också anmäla flytten av ditt telefonabonnemang och eventuellt internetabonnemang. Kontakta ditt telefonbolag och din internetleverantör för mer information.

Hemförsäkring

Vid flytt är det viktigt att du anmäler din flytt till ditt försäkringsbolag. Beroende på hur din nya boendesituation ser ut kan du nämligen bli tvungen att uppdatera din hemförsäkring. Om du behöver säga upp din hemförsäkring eller vill byta kan du besöka konsument.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att jämföra olika hemförsäkringar.

Det är viktigt att ha en hemförsäkring då en olycka kan uppkomma oväntat, läs mer om hemförsäkring under din lägenhet.

När du flyttar ut

Säg upp lägenheten skriftligt

Du måste alltid säga upp ditt hyreskontrakt skriftligt. Uppsägningstiden inleds vid månadsskiftet efter att uppsägningen kommit in till oss. Om du exempelvis säger upp lägenheten den 24 april börjar uppsägningstiden att gälla från den 1 maj. Uppsägningstiden är normalt tre månader, uppsägningstiden framgår i hyreskontraktet. Tänk på att du också måste säga upp eventuell garageplats eller parkeringsplats.

Lämna tillbaka samtliga nycklar - inklusive kopior

Samtliga nycklar måste lämnas tillbaka när du flyttar - även kopior du eventuellt har gjort samt nycklar till motorvärmare, förråd och tvättstuga. Om inte samtliga nycklar lämnas in kan du bli skyldig att betala vad de kostar för oss att byta lås.

Nycklarna lämnas tillbaka senast kl. 12:00 första vardagen efter att hyreskontraktet gått ut.

Din lägenhet ska besiktas

Det skall göras två besiktningar av bostaden. En förbesiktning av lägenheten bokas av dig som hyresgäst inom två veckor efter uppsägningstillfället. En slutbesiktning skall bokas i anslutning till utflytt och lägenheten skall vara tömd och städad inför detta. Du kontaktar själv vår besiktningsman på tel nr 0586-48558 eller 0586-485 59 och bestämmer tider för besiktningarna. Du får alltid en kopia på besiktningsprotokollet - även om du inte kan närvara.

Visning av din lägenhet

Du är skyldig att tillåta hyresvärden tillträde för visning av lägenheten. Degerforsbyggen kommer att kontakta dig och avtala lämplig tid.